HMWhite Logo

Ecological Engineering

The Brooklyn Botanic Garden’s visitor center emerges from the garden’s sloping ridge where its vegetative roof of native meadow grasses becomes an ecological extension of its landscape context.

Visit Project

Harmonious Retreat

A coastal retreat's tidal shoreline is thoughtfully merged with its surrounding glacial till woodland.

Visit Project

Biophilic Design

Originally a barren and inaccessible wrap-around terrace, braided meadow grass and seasonal flowering perennials and bulbs are now the immediate eye-catching foreground to this 17th floor office

Visit Project
St George Waterfront

Regeneration of Shoreline Ecosystem

Continuous native marine woodlands absorb and cleanse water, remediate soil, and create wildlife habitats as a re-assem¬bled fragmented landscape

Visit Project
clinton green slider

Building Community

HMWhite’s design for this mixed-use complex transforms this brownfield site and gives NYC’s historic Clinton / Hell’s Kitchen neighborhood a refreshed identity.

Visit Project
Case Studies
1 Great Jones Alley - designboom - 8.26.16 1
designboom Features HMWhite
1 Great Jones Alley continues to receive enthusiastic accolades for its innovative landscape design approach. designboom recently featured the project in their article about the intrigue of vertical gardens in NYC's new luxury residential developments. …
case study feature image3
Wildlife Conservation Center
In the northwest quadrant of the 265-acre Bronx Zoo, the new WCS Center for Global Conservation occupies 4.5 acres at Cope Lake adjacent to the Bronx River. A central ridge bisects the Zoo, which directs a large portion of the Zoo’s campus watershed through the project site.
snow_AB (2)
New York Times Building
At the heart and head of The New York Times’s new headquarters, in one of New York City’s densest neighborhoods, live symbolic fragments of the Hudson Valley landscape.
Brooklyn Botanic Garden
The 52-acre Brooklyn Botanic Garden is principally organized by a sinuous body of water extending from the Japanese Garden Pond. Between the northern head of the pond and the Brooklyn Museum, a 25-foot high berm defines the Garden’s edge and functions as a verdant backdrop to its interior.